Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik tüzüğüyle, esas tüzükteki 12. Maddenin 3’üncü paragrafı kaldırılarak yerine “Önceden bir besin maddesinin ithal izni bulunsa bile üretim tarihi ile son kullanma tarihi arasındaki süre ve/veya en iyi kullanma süresi 12 aya kadar olan ürünler için ½’sini doldurmamış olacak şekilde ülkeye sokulmaları gerekir” düzenlemesi konuldu.

En fazla yağış oraya düştü... Tam 8 kilogram... En fazla yağış oraya düştü... Tam 8 kilogram...

6’ncı paragraf ise “Üretim tarihi ile son kullanma tarihi arasındaki süre bir yıldan fazla olan ürünler için, üretim tarihi ile son kullanma tarihi arasındaki süre ve/veya en iyi kullanım süresinin ½’sini doldurmamış olacak şekilde KKTC’ye sokulmaları gerekmektedir. Üretim tarihi ile son kullanma tarihi arasındaki süre ve/veya en iyi kullanma süresi 6 ay ile 12 ay arasında olan ürünlerde, nakil ve/veya taşıma esnasında 30 güne kadar gecikme yaşanması halinde bu süreler ilgili bakanlık tarafından değerlendirilir” ifadeleriyle değiştirildi.

Tüzüğün 12’nci maddesinin 7’nci paragrafın yerini ise şu yeni 7’nci paragraf aldı:

“Gıda maddelerinin her türlü etiket bilgileri Türkçe ve/veya İngilizce olmalıdır. Bu iki lisanın bulunmadığı etiket bilgisine sahip ithal gıda maddelerinin piyasada bulunabilmesine izin verilebilmesi için;

-Gıda maddesindeki etiket bilgisinin Türkçe’ye yeminli tercüman tarafından çevrilmesi

-Ön izin başvurusu esnasında Türkçe çevirinin ilgili bakanlığa sunulması gerekir.”

Besin Maddeleri Tüzüğü’nde 31 Mayıs tarihinde de dondurulmuş ithal etle ilgili değişiklik yapılmıştı.