KKTC

Dursun Oğuz: Muhaceret Affına 7 bin 659 kişi başvurdu, 6 bin 165’i onaylandı!

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Muhaceret Affına 7 bin 659 kişinin başvurduğunu, başvurulardan 6 bin 165’inin onaylandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Muhaceret Affı ile ilgili bilgi verdi. Bakan Oğuz, Muhaceret Affına 7 bin 659 kişinin başvurduğunu, bu başvuruların 6 bin 165’inin onaylandığını açıklayarak, “Tüm müracaat edenler onaylanmadı. Bu affı biz şartlara bağlamıştık. İnsani yönden de yaklaştık” dedi.

“KEŞKE HERKES AFTAN YARARLANSA, KAYIT ALTINA GİRSE BİZ DE BUNU BİLSEK”

Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan, Gökhan Altıner’in sunduğu ‘Sabah Postası’ programına konuk olan İçişleri Bakanı Oğuz, “Af çıkınca suçluları getiriyorlar” yaklaşımının doğru olmadığının altını çizerek, “Bu afta her şey çalışma iznine tabi tutuldu ve öyle girebildi. KKTC’de aftan yararlanmak isteyenler mutlaka işveren bularak ve aile bağı bulunanlar geldiler” ifadelerini kullandı.

“Keşke herkes aftan yararlansa, kayıt altına girse biz de bunu bilsek” değerlendirmesini yapan Dursun Oğuz, bilinmezi bilinene çevirdiklerini, katkı sağlamış olduklarını vurguladı.

“SUÇLULARIN AFFEDİLEREK ÜLKEYE GETİRİLDİĞİ DOĞRU DEĞİL”

Muhaceret Affı’nın çalışma hayatı ile ilgili bir af olduğunu, amacına uygun bir af olduğunu işaret eden Dursun Oğuz, “Kim ne bilgi isterse açıklayabiliriz. Suçluların affedilerek ülkeye getirildiği doğru değil” şeklinde konuştu.

“Suçluları getirip dolduruyorlar” yaklaşımının doğru olmadığını, hepsinin bir aile bağı, aile dramı olduğunu dile getiren Bakan Oğuz, “Hepsini araştırıyoruz, bu çerçevede değerlendiriyoruz” dedi.

“ALINAN KARARLARIN BİR DAYANAĞI VAR”

İnsanların alınan kararların arka planını bilmediği için haklı olarak eleştiri yaptıklarını belirten İçişleri Bakanı Oğuz, “Alınan kararların bir dayanağı var. Alınan kararlar insani ve vicdani. Devlet sorun çözmek zorunda, sorunları çözerken adaletli olmak zorunda” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEYE GELENLERİN, GELİŞ AMACININ KONTROL EDİLMESİ ŞART”

Uluslararası suçta ve suçlarla mücadelede KKTC’nin adının hem suç merkezi olması, hem kayıt dışılık olması hem de mülteci konularına dönüşmesini istemediklerinin altını çizen Dursun Oğuz, “Bunlarla ilgili de aktif çalışmalarımız var. Altyapılarını bitirdik, teknik anlamındaki eksiklikleri tamamlamak üzereyiz” dedi. Bakan Oğuz, ülkeye gelenlerin, geliş amacının kontrol edilmesinin şart olduğunu belirtti.

“BU ÜLKEYE GELEN, BU ÜLKEDE YAŞAYAN HERKES VATANDAŞ OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK”

Herkesin vatandaş olacak diye bir koşul olmadığını, yasaların belli olduğunu anımsatan İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, “Bu ülkeye gelen ve bu ülkede yaşayan herkes vatandaş olacak diye bir şey yok. Koşullar bellidir, yasalar bellidir” şeklinde konuştu.

Bakan Oğuz, hükümetin oluşan sorunları çözmek için uğraştığını belirterek, halka hizmet konusunda çalışmaya devam edeceklerini işaret etti.